Information om syke.fi

Syke.fi är en webbplats som presenterar Finlands miljöcentral (Syke). Den betjänar forskare, företag, myndigheter, allmänheten och medierna. På webbplatsen berättar vi om Sykes uppgifter, syften, tjänster och om aktuella frågor på finska, svenska och engelska. Syke tar fram allmän information om miljön också för miljöförvaltningens gemensamma webbtjänst miljo.fi.

Tjänstens innehåll

På syke.fi:s framsida har vi samlat färska nyheter, pressmeddelanden samt information om aktuella publikationer, nyhetsbrev och utbildningar. Närmare information om olika teman får du via huvudmenyn.

Rubrikerna på huvudmenyn är: Aktuellt , Forskning & utveckling, Experter, Tjänster, Publikationer. Öppen information och SYKE Info.

Upphovsrätt

Webbplatsen miljo.fi innehåller upphovsrättsligt skyddat material. Det är tillåtet att länka till ym.fi och att med iakttagande av god sed använda de textmaterial som finns på webbplatsen. Användning av fotografier, annat bildmaterial och kartor bör alltid avtalas särskilt med miljöförvaltningens webbredaktion: verkkotoimitus@syke.fi. Vid användning av det material som finns på ym.fi bör källa och hämtningsdatum nämnas.

Inget register förs över användare

Det upprättas inget personregister över dem som använder tjänsten. I samband med att användare ger respons frågas det efter e-postadress eller andra kontaktuppgifter. Användaren kan också ge respons anonymt, men om svar önskas måste användaren uppge sina kontaktuppgifter.

Insamling av besöksstatistik

Med tanke på utvecklandet av tjänsten samlas det in allmän statistik om hur webbplatsen används. Sådana uppgifter är bl.a. information om antalet besökare, de mest besökta sidorna, via vilken webbsida besökaren har kommit till tjänsten samt de mest frekventa sökorden och webbläsarna. Uppgifter som samlas in är bl.a. användarens IP-adress, klockslag, besökta sidor, typ av webbläsare, operativsystem och skärmupplösning. Besöksstatistiken baserar sig på Google Analytics-rapportering, som använder Google Analytics-programmets kakor och Java Script-kod. Du kan läsa om användningen av kakor på webbplatsen på sidan Om kakor (cookies).

Ansvar

Syke ansvarar för webbtjänstens innehåll. Målet är att det ska vara så aktuellt som möjligt. Eventuella fel åtgärdas utan dröjsmål.

Publicerad 12-11-2014 kl. 10.00, uppdaterad 21-07-2023 kl. 13.07

Målgrupp: