Evenemangen

Paneldiskussion om Skärgårdshavet

 

Finlands miljöcentral och Åbo Akademi ordnar en paneldiskussion om Skärgårdshavets tillstånd. Evenemanget är tvåspråkigt och öppet för allmänheten. Det går av stapeln i Åbo stadsbiblioteks studio på Östersjödagen den 25 augusti 2022, kl. 14–16.

I diskussionen deltar forskare i och experter på Östersjön och Skärgårdshavet. Publiken är välkommen att ställa frågor på plats eller på förhand via Facebook-evenemanget: https://fb.me/e/2KMqp6c31

I panelen deltar professor Nina Tynkkynen och biträdande professor Christoffer Boström från Åbo Akademi, ledande expert Janne Suomela från NTM-centralen i Egentliga Finland, samt specialforskare Riikka Puntila, ledande forskare Hermanni Kaartokallio och ledande forskare Harri Kuosa från Finlands miljöcentral. Diskussionen leds av Mia Henriksson, Skärgårdsinstitutet vid Åbo Akademi, Centret för livslångt lärande.

Diskussionsämnen som tas upp är bland annat avrinningsområdets roll i övergödningen, hur övergödningen tar sig uttryck runtom i Skärgårdshavet, områdets geodiversitet, samt de livsmiljöer, den mångfald och olika ekosystemtjänster som Skärgårdshavet erbjuder. Dessutom diskuterar panelen klimatförändringens inverkan på Skärgårdshavet.

Paneldiskussionen är en del av kommunikationen för projektet MAAMERI, som hör till Programmet för effektiverat vattenskydd.

Östersjödagen firas varje år den sista torsdagen i augusti med olika evenemang och jippon. Dagen har lanserats av John Nurminens Stiftelse. Målet med dagen är att få alla att njuta av det unika hemhavet och göra konkreta gärningar för dess bästa. Avsikten är inte bara att fira Östersjön, utan också att öka kunskaperna om havets mångskiftande natur, kultur och historia. År 2022 firas Östersjödagen den 25 augusti.Tid 25-08-2022 kl 14.00 - 16.00
   
Plats Studio, Åbo Stadsbibliotek

Slottsgatan 2, Åbo
   
Arrangör Finlands miljöcentral och Åbo Akademi

Publicerad 15-08-2022 kl. 12.09, uppdaterad 15-08-2022 kl. 12.08

Ämne:
Målgrupp: