Nyhet 15.5.2023
Det finns väl inget bättre än god mat! I synnerhet när vi kan lita på att den aptitliga måltiden framför oss och alla dess råvaror är säkra, att vi vet deras ursprung och kan lita på kvaliteten. Det finns en hel del information att få om matens beståndsdelar och mängd om man synar förpackningspåskrifterna. Varifrån kommer all denna information? För att uppmärksamma Världsmetrologidagen vill vi myndigheter som jobbar med livsmedlens säkerhet och deras överensstämmelse med kraven berätta mer om ämnet.
© Syke / Kai Widell
Nyhet 10.5.2023
Finlands miljöcentral (Syke) publicerade 2022 för andra gången en ansvarsrapport om hur den egna verksamheten påverkar FN:s mål för hållbar utveckling. I rapporten beskrivs dessutom ledningen av ansvaret, det sociala ansvaret samt koldioxidavtrycket vid Syke med hjälp av ett nytt, mer omfattande beräkningssätt.