Tulvakeskuksen varoitukset nyt uudistetussa Sää-sovelluksessa

Tiedote 10.4.2017 klo 12.03

Suomen ympäristökeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen tiedote

Vettä tiellä
Kuva: Riku Lumiaro, Ympäristöhallinnon kuvapankki

Uudistettu Sää-sovellus tuo viiden vuorokauden sää- ja tulvavaroitukset mobiililaitteisiin. Palvelu on osa Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Tulvakeskuksen yhteistyötä. Vesistötulvavaroitukset täydentävät Ilmatieteen laitoksen rankkasade- ja merivesitulvavaroituksia.

Ilmatieteen laitoksen ja SYKEn yhteinen Tulvakeskus ennustaa ja varoittaa tulvista

”Tulvakeskuksen toiminnassa Ilmatieteen laitoksen säätieto ja -taito on yhdistetty SYKEn vesiosaamiseen”, kertoo Tulvakeskuksen päällikkö Eerik Saarikalle. "Hyödynnämme kansalaisten paljon käyttämää Sää-sovellusta myös tulvavaroitusten jakelussa", Saarikalle jatkaa.

Sää-sovellus näyttää käyttäjälleen varoitukset laitteen sijaintiin perustuen. Valittavissa on myös koko maan karttanäkymä ja tekstit, mikä on hyödyllistä arvioitaessa tilannetta koko maassa.

Sää-sovelluksessa näytetään varoitukset viidelle vuorokaudelle. Verkkosivuilla siirryttiin viiden vuorokauden varoituksiin helmikuussa.

Palvelua on rahoittanut Ilmatieteen laitoksen lisäksi maa- ja metsätalousministeriö ja Finanssialan keskusliitto. ”Ilmatieteen laitos otti helmikuussa käyttöön viiden vuorokauden varoituskartat, mikä oli erinomainen uudistus. Uuden sovelluksen myötä sääilmiöihin varautuminen helpottuu entisestään,” kehuu johtaja Risto Karhunen Finanssialan Keskusliitosta.

Lisätietoa

Meteorologi Eerik Saarikalle, Ilmatieteen laitos,
puh. 029 539 2090 etunimi.sukunimi@fmi.fi

Palvelupäällikkö Markku Maunula, Suomen ympäristökeskus,
puh. 029 525 1420, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Linkkejä

.............................................................................

Tulvakeskus

Tulvakeskus on Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen palvelu, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ELY-keskusten ja pelastuslaitosten kanssa.


Kohderyhmä: