Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Mammutti-hankkeen tilaisuudet

Maankäytön muutosten ja LULUCF-seurannan kehittäminen kaukokartoitusaineistojen avulla - webinaari 12.5.2021

Toukokuinen webinaari Maankäytön muutosten ja LULUCF-seurannan kehittäminen kaukokartoitusaineistojen avulla   toteutettiin kolmen projektin voimin:

  • Developing support for monitoring and reporting of GHG emissions and removals from land use, land use change and forestry (FPCUP-DG Clima action)
  • Copernicus Pan-EU & Local Land Monitoring (CoPaLo)
  • Yhteisen tietopohjan kehittäminen maankäytön ja sen muutosten seurannalle (Mammutti)

Maankäyttösektorin merkitys ilmastonmuutoksen hillinnässä on ajankohtainen teema tutkimuksessa ja julkisessa keskustelussa. Niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin areenoilla etsitään uutta tietoa ja ratkaisuja maankäytön ja sen muutosten aiheuttamien ilmastovaikutusten seurannalle ja ilmastonmuutoksen hillitsemiselle. Webinaarissa esiteltiin Ilmatieteenlaitoksen (IL), Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) hankkeita, jotka selvittävät kaukokartoituksen antamia mahdollisuuksia maankäyttösektorin ilmastotyössä. Webinaarin tavoitteena oli hankkeiden esittelyn lisäksi tiedottaa maankäytön seurantaan ja kasvihuonekaasuinventaarioon liittyvistä EU-tason suunnitelmista ja keskustella kotimaisen tutkimuksen suuntaamistarpeista. Esitykset alla olevista linkeistä.

Julkaistu 14.9.2021 klo 14.05, päivitetty 14.9.2021 klo 14.05
Kohderyhmä: