Miksi töihin Sykeen?

Oletko verkostoitunut ja kielitaitoinen luonnontieteilijä? Tai projektityöskentelyyn tottunut diplomi-insinööri? Etsitkö työtä, jolla on merkitystä?

Työllistymismahdollisuus Sykessä

Työnhakijan kannalta kilpailuvalttinamme on työn sisältö. Työmme on yhteiskuntaa laajalti hyödyttävää ja siinä on pitkän aikavälin tavoitteita. Kansainvälisenä tutkimusorganisaationa tarjoamme myös työntekijöidemme käyttöön kehittyneen tutkimusinfrastruktuurin ja mahdollisuudet kouluttautumiseen ja kehittymiseen työn ohessa. Tuemme myös työntekijöitämme työelämän joustoissa ja tarjoamme mahdollisuuden etätyöntekoon.

Millaista osaamista Sykessä tarvitaan?

Tarvitsemme ympäristöalan osaajia monilta eri koulutusaloilta teknisestä koulutuksesta bio- ja ympäristötieteisiin, muihin luonnontieteisiin ja yhteiskunnalliselle koulutusalalle.  Arvostamme erityisesti ylempää korkeakoulututkintoa tai tohtorin tutkintoa. Asiaosaamisen lisäksi työmme kannalta olennaista on muun muassa menetelmä-, tietojärjestelmä-, viestintä- ja hankintaosaaminen. Arvostamme myös ongelmanratkaisukykyä ja valmiuksia toimia kansainvälisessä ympäristössä.

Millaisia paikkoja on tarjolla?

Teemme vuosittain useita rekrytointeja. Monet tehtävistä liittyvät projekteihin, joita varten saamme ulkopuolista rahoitusta. 

Miten Sykeen haetaan töihin?

Ulkoisessa haussa käytetään pääsääntöisesti valtion yhteistä sähköistä rekrytointijärjestelmää, joka löytyy osoitteesta  www.valtiolle.fi. Paras tapa seurata rekrytointia on ottaa käyttöön hakujärjestelmän ns. hakuvahti. Kun järjestelmään tulee ilmoitus sopivasta työpaikasta, työnhakija voi täydentää järjestelmässä olevaa avointa hakemustaan tarjolla olevaa paikkaa vastaavaksi. 

Miten voi hakea Sykestä harjoittelupaikkaa?

Meillä työskentelee vuosittain muutamia kymmeniä eri alojen opiskelijoita harjoittelijoina. Tarjoamme heille näin näköalapaikan ympäristöalan asiantuntija- ja tutkimuslaitoksen tehtävien parissa.

Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat voivat hakea harjoittelupaikkaa Sykestä vuosittain keskitetyn harjoittelijahaun kautta. Ilmoitamme korkeakouluharjoittelun tehtävistämme valtion rekrytointipalvelussa valtiolle.fi -sivuilla kerran tai kahdesti vuodessa. Seuraava haku toteutetaan tammikuun lopulla – helmikuun alkupuolella.

Harjoittelijavalinnoissa asetamme etusijalle sellaiset hakijat, jotka ovat oikeutettuja oppilaitoksen tarjoamaan harjoittelutukeen. 

Julkaistu 4.3.2016 klo 16.15, päivitetty 15.12.2023 klo 12.16
Aihealue: