Kansainväliset asiantuntijapalvelut

Syken kansainväliset hankkeet maailmankartalla.

Suomen ympäristökeskus (Syke) vie erityisosaamista ulkomaille sekä ympäristön tutkimuksen ja seurannan että alan hallinnon ja ohjauksen alueilta.

Yhteistyö suuntautuu pääasiassa kehittyviin maihin. Esimerkiksi Kirgisiassa, Tadzhikistanissa ja Kolumbiassa Syken asiantuntijat ovat vahvistaneet ympäristöhallinnon kapasiteettia kehittämällä välineitä ja osaamista luotettavan tiedon tuottamiseksi vesistöjen tilasta. Itä-Afrikassa Sansibarilla vahvistettiin yhteistyöllä viranomaisten kapasiteettia rakentaa ja ylläpitää kansallista paikkatietoinfrastruktuuria erityisesti rannikko- ja merialueiden suunnittelun tarpeisiin. Edellä kuvattuja hankkeita on rahoitettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Syke tuottaa asiantuntija- ja tutkimuspalveluita myös Euroopan unionin eri toimielimille ja virastoille sekä osallistuu aktiivisesti EU:n Twinning-hankkeisiin. Esimerkkeinä tästä ovat tuki Pohjois-Makedonialle EU:n luonto- ja lintudirektiivien toimeenpanossa sekä maanpeite- ja satelliittiaineistojen hyödyntämiseen liittyvä asiantuntijatyö Euroopan ympäristövirastolle.

Tarkemmat tiedot hankkeista englanninkielisillä sivuilla:

Lisätietoja

Tea Törnroos
Kansainvälisten asiantuntijapalveluiden päällikkö
Suomen ympäristökeskus (Syke)

 

ZAN-SDI -hankkeen video
National Spatial Data Infrastructure for Integrated Coastal and Marine Spatial Planning (ZAN-SDI)

 

 

Julkaistu 13.10.2022 klo 14.00, päivitetty 26.9.2023 klo 10.50