Liiterin käytön peruskoulutus sopimuskäyttäjille 18.11.2021

Uutinen 13.10.2021 klo 11.22

Suomen ympäristökeskus (SYKE) järjestää sopimuskäyttäjille suunnatun Liiterin käyttöä opastavan koulutuksen "Liiterin peruskoulutus: yhdyskuntarakenne- ja kaava-aineistot" torstaina 18.11.2021.

Koulutus toteutetaan Teams-kokouksena ja se soveltuu kaikille Liiterin sopimuskäyttäjille. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Tutustu tarkempaan kuvaukseen alla ja ilmoittaudu mukaan. Koulutuksessa hyödynnetään sekä kaikille Liiterin käyttäjille avoimia että vain sopimuskäyttäjien käytössä olevia aineistoja ja toimintoja.

18.11.2021 klo 9:30–11:30 Yhdyskuntarakenne- ja kaava-aineistot

Koulutuksessa opastetaan sekä tilastojen että karttatasojen käyttöä perustoimintoineen. Opit esimerkiksi tekemään tilastoista teemakarttoja eri aluetasoille, laskemaan tilastoja eri karttarajauksille ja tekemään työmatka-analyyseja. Lisäksi opit hyödyntämään erilaisia karttatyökaluja, tekemään aineistolle puskurivyöhykkeen ja käyttämään palvelupaketteja. Esimerkkiaineistoina koulutuksessa hyödynnetään yhdyskuntarakennetta ja kaavoja (ml. yleiskaavapalvelu ja asemakaavan seurantalomakkeet) kuvaavia aineistoja.

Ilmoittaudu mukaan seuraavasta linkistä avautuvalla lomakkeella 14.11.2021 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/C9D0486EDE2A72B5

Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestin ja käytännön ohjeita etäyhteyksistä sekä linkin koulutukseen osallistumiseksi. Ilmoittautumisajan päätyttyä kaikille ilmoittautuneille lähetetään ennakkomateriaali (sis. mm. koulutuksen tarkempi sisältö ja esimerkkiharjoitukset).

Ennen koulutusta ehdit vielä tutustua Liiterin käyttöön, ja alkuun pääset helposti käyttöohjeiden ja opasvideoiden avulla


Kohderyhmä: