Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Liiterin käytön peruskoulutus toukokuussa 2023

21.3.2023
Suomen ympäristökeskus (SYKE) järjestää sopimuskäyttäjille suunnatun Liiterin käyttöä opastavan perustason koulutuksen keväällä 2023.

Ajankohtaista Liiterin ja YKR-aineistojakelun tiimoilta (12/2022)

16.12.2022
Vuosi 2022 lähestyy loppuaan, kiitoksia kaikille Liiterin käyttäjille aktiivisuudesta! Toivottavasti Liiteristä on ollut teille paljon hyötyä työtehtävienne hoitamisessa. Tässä uutiskatsauksessa keskitytään erityisesti YKR-aineistojakeluun. Kaikenlaista palautetta otetaan mieluusti vastaan Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvontaan Suomen ympäristökeskuksessa: palvelunimi@syke.fi [palvelunimi = alu_tuki].

Johdatus YKR-ruutuaineistojen käyttöön -koulutus sopimuskäyttäjille 15.11.2022

28.9.2022
Suomen ympäristökeskus (SYKE) järjestää sopimuskäyttäjille suunnatun Johdatus YKR-ruutuaineistojen käyttöön -koulutuksen marraskuussa 2022. Koulutus toimii johdatuksena yhdyskuntarakenteen seurannan aineistoihin (YKR) ja se soveltuu kaikille Liiterin sopimuskäyttäjille, jotka haluavat oppia hyödyntämään YKR-aineistoja työssään. Tutustu tarkempaan kuvaukseen ja ilmoittaudu mukaan 8.11.22 mennessä. Osallistuminen on maksutonta.

Liiteri on Suomen ympäristökeskuksen elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Lähes 2 000 tilastoa ja yli tuhat karttatasoa
  • Kattavan tietosisällön rakennetusta ympäristöstä
  • Valtakunnallisia paikkatietoja kaavoista kuten Yleiskaavapalvelun aineistot
  • Noin 25 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia

Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille sekä kansalaisille. Elinympäristöstä kiinnostuneet käyttäjäryhmät voivat hakea tietoa esimerkiksi asuinalueen lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

 

Esimerkki Liiterin sisällöstä: Päivittäistavarakauppojen saavutettavuus 2017

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: palvelunimi@syke.fi [palvelunimi = alu_tuki]
Julkaistu 26.10.2022 klo 16.43, päivitetty 13.3.2023 klo 8.16
Kohderyhmä: