Uutiset

Uutiset

RSS
 • Ruoan turvallisuus perustuu luotettaviin mittauksiin 15.5.2023
  Mikäs sen mukavampaa kuin hyvä ruoka! Etenkin kun voimme luottaa siihen, että edessä höyryävä ateria ja kaikki sen raaka-aineet ovat turvallisia, niiden alkuperä tunnetaan ja laatu pidetään kunnossa. Ruoan koostumuksesta ja määrästäkin on tarjolla runsaasti tietoa, kun tutkii pakkausmerkintöjä. Mistä kaikki tiedot oikein ovat peräisin? Maailman metrologiapäivän kunniaksi me elintarvikkeiden turvallisuuden parissa työskentelevät viranomaiset halusimme kertoa lisää.
 • Tarkka ja ajantasainen tieto maankäytöstä tukee ilmastotavoitteita 15.5.2023
  Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan tarkkaa ja ajantasaista tietoa maankäytöstä ja sen muutoksista. Tieto tukee niin raportointia, suunnittelua, seurantaa kuin päätöksentekoakin.
 • Uusi verkkosivusto tekee tutuksi rakennetun ympäristön tietojärjestelmän 8.5.2023
  Sivusto tarjoaa vastauksia rakennetun ympäristön tiedonhallinnasta kiinnostuneille.
 • Opas kunnan ilmastosuunnitelman valmisteluun on julkaistu 4.5.2023
  Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus ovat julkaisseet kunnille suunnatun oppaan ilmastosuunnitelman laadintaan. Opas on suunnattu erityisesti ilmastotyötään aloitteleville kunnille.
 • Kaukokartoitus auttaa löytämään lajistoltaan monimuotoisia metsäkohteita 3.5.2023
  Luontokato on yksi tämän hetken suurimpia yhteiskunnallisia haasteita. Luontokadon seuraamiseen, sekä jäljellä olevien monimuotoisten luontoalueiden etsimiseen tarvitaan jatkuvasti tehokkaampia menetelmiä. Suomen ympäristökeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan kaukokartoituksella pystytään ennustamaan metsien monimuotoisuudesta kertovia jäkäläyhteisöjä tehokkaammin kuin pelkästään maastomittauksilla.
Lisää uutisia