Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet

  • Pohjoisen luonto muuttuu nopeasti ja osin peruuttamattomasti 27.9.2023
    Lappi lämpenee jo päätetyillä ilmastotoimilla seuraavan 50 vuoden aikana jopa 2–3 astetta nykytilasta eli 4–5 astetta esiteolliseen aikaan verrattuna. Näin kertoo Norjan, Ruotsin ja Suomen Lapin alueelle kohdennettu lämpötila-analyysi.
  • Ympäristölle haitallisia tukia arvioitiin – luontokadon aiheuttaminen olisi tunnistettava verotuksessa 18.9.2023
    Poistamalla valtion taloudellinen tuki ympäristöä pilaavalta toiminnalta voidaan kohentaa sekä ympäristön että valtiontalouden tilaa. Suomen ympäristökeskuksen tänään julkaisemassa raportissa Ympäristölle haitalliset tuet Suomessa. Katsaus ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle haitallisiin tukiin on käyty läpi ympäristölle haitallisten tukien arviointimenetelmien kehitystä ja arvioitu tukien haitallisia vaikutuksia erityisesti ilmastolle ja luonnon monimuotoisuudelle.
  • Osallistu Itämeren merkityksellisiä paikkoja kartoittavaan kyselyyn 11.9.2023
    Vietätkö aikaasi merellä nautiskellen tai töitä tehden? Ovatko saaret, luodot, rannat ja poukamat osa mielenmaisemaasi tai elämäntapaasi? Suomen ympäristökeskus (Syke) selvittää kansalaisille merkityksellisiä paikkoja Suomen merialueilla ja rannikoilla. Karttapohjaisen kyselyn avulla tutkijat saavat tietoa ihmisille tärkeistä paikoista merialuesuunnittelun tueksi. Ihmisten kokemustietoa hyödynnetään ekosysteemipalvelujen kannalta arvokkaiden merialueiden tunnistamistyössä. Kyselyyn voi vastata 11.9. - 15.10.2023.
Kaikki tiedotteet
Julkaistu 22.2.2017 klo 13.19, päivitetty 11.8.2023 klo 15.38
Aihealue: