Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet

  • Jätteiden tuonti Suomeen kasvoi vuonna 2023 27.2.2024
    Jätesiirtoluvan vaativat kansainväliset jätesiirrot Suomeen kasvoivat merkittävästi viime vuonna. Jätettä tuotiin ennätyksellisen paljon, noin 310 000 tonnia.
  • Kevään tulvakausi alkaa Etelä- ja Lounais-Suomessa 23.2.2024
    Lähipäivien lämmin ja sateinen sää lisää valuntaa ja nostaa jokien vedenkorkeudet Lounais- ja Etelä-Suomessa paikoin keskimääräisen tulvahuipun tasolle ensi viikon alussa.
  • EU:n uusi asetus hillitsee fluorattujen kasvihuonekaasujen päästöjä 20.2.2024
    Suomen ympäristökeskus ja ympäristöministeriö tiedottavat: Ilmastoa voimakkaasti lämmittävien fluorattujen kasvihuonekaasujen (F-kaasut) päästöjä vähennetään merkittävästi uudella EU:n F-kaasuasetuksella. Asetus astuu voimaan 11.3.2024. EU:n asetukset ovat sitovia säädöksiä, joita on sovellettava kaikilta osiltaan kaikissa jäsenmaissa. F-kaasuasetuksen toimeenpanosta Suomessa säädetään kansallisella lainsäädännöllä.
Kaikki tiedotteet

Uusimmat uutiset

Metsäilmakuva

Tietoa luontokadon torjuntaan – uusi webinaarisarja alkaa

1.2.2024
Suomen ympäristökeskus on tuottanut tietoa, kokeiluja ja palveluja luontotiedon kehittämiseksi ja hyödyntämiseksi Suomen ekosysteemiobservatorio FEO -hankkeessa vuosina 2020-2024. Hankkeen tuloksia esitellään alkuvuodesta kolmiosaisessa webinaarisarjassa.
Soutaja talvisella Oulujokisuistolla. Kuva: Anne Talvensaari (Vastavalo)

Oulujoen vesistöalueen kehittämiselle etsitään kotipesää

31.1.2024
Oulujoen vesistöalueelle valmistui viime vuonna kehittämissuunnitelma, ns. vesistövisio. Vision eteenpäin viemiseksi etsitään nyt taustaorganisaatiota ja yhteistyömallia, jolla alueelle saataisiin palkattua vesistökoordinaattori. Tavoitteena on jatkaa visiohankkeen laajapohjaista yhteistyötä vesien tilan ja vesiluonnon hyväksi sekä edistää vesistöalueen kestävää käyttöä.
Ryhti-kuvituskuva

Rakennetun ympäristön tietojärjestelmään voi nyt tallentaa kaavatietoja

30.1.2024
Rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (Ryhti) kehittämisessä on saavutettu tärkeä merkkipaalu: kaavatietojen tallennus on nyt mahdollista. Kunnat ja maakuntien liitot voivat toimittaa valtakunnalliseen järjestelmään asema-, yleis- ja maakuntakaavoja.
Kaikki uutiset
Julkaistu 22.2.2017 klo 13.19, päivitetty 4.1.2024 klo 8.44
Aihealue: