Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Meritutkijoita työssään.
© Ilkka Lastumäki

SYKE menestynyt Suomen Akatemian hauissa – uusia hankkeita 3 miljoonan arvosta

Uutinen 14.6.2021
Suomen Akatemian kovasti kilpaillut rahoitushaut sujuivat menestyksekkäästi Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden osalta. SYKElle on tänä vuonna myönnetty yhteensä noin 3 miljoonaa euroa kahdeksan hankkeen toteuttamista varten.

uusin blogi

 

Jaakko Mannio: Vaaralliset aineet vesiluonnossa – kehittynyt seuranta on tärkeä toimenpide

Vaarallisten aineiden seuranta- ja tilanarviointikehikko kehittyy Euroopan tasolla koko ajan. Suomessa olemme koettaneet reagoida tähän koko 2010-luvun ajan. Jotta pääsisimme reaktiivisuudesta proaktiivisuuteen, ja mukaan kehittämään Euroopan tason järjestelmää, meidän on otettava kunnolla käyttöön ainakin kaksi lääkettä, kirjoittaa Jaakko Mannio Ratkaisuja-blogissaan.

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

Vanha kuusikkorinne.
Kuva Riku Lumiaro.

Luonnon kirjo 2/2021

Tuoreimmassa Luonnon kirjossa kerrotaan EU:n Biodiversiteettistrategian vaikutuksista Suomen kannalta, kansliapäällikkö Juhani Damskin esittely, luonnonsuojelulain valmistelusta, NOUSU-ohjelmasta, vihersilloista ja monista muista ajankohtaisista ympäristö- ja luontoteemoista.

"Strategian toteuttaminen edellyttää koko EU:n laajuisen suojelualueverkoston kehittämistä sekä kansallisten luonnon ennallistamissuunnitelmien laatimista. Suomessa strategia mahdollistaa entistä tehokkaamman luonnon monimuotoisuuden turvaamisen. Tutkimuksien mukaan Suomen lajit ja luontotyypit uhanalaistuvat, eli toimille on tarvetta.", kirjoittavat Saija Koljonen ja Riku Lumiaro uutiskirjeessä.

Kaikki uutiskirjeet

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Suurten järvien pinnat ajankohtaan nähden korkealla (14.6.) Lue lisää

UUSIN POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Kestävä tulevaisuus rakennetaan kunnissa
Tulevaisuuden elinvoimainen kunta on kestävyysmurroksen edelläkävijä. Hiilineutraalius, kiertotalous ja luontokadon pysäyttäminen on nivottava kunnan maankäytön suunnitteluun ja kaikkeen toimintaan. Arjen kestävät valinnat on tehtävä kuntalaisille helpoiksi.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Kestävän yhdyskuntarakenteen jäljillä – näkökulmia ja ratkaisuja kaupunkien ja maaseutujen suunnittelun haasteisiin
Kaupunkiseutujen sisäiseen muuttoliikenteeseen vaikuttavat ihmisten eri elämänvaiheet.

Suomen jätehuollon menestystarina

Korkealaatuiset jätehuollon ratkaisut ovat edellytys turvallisen ja puhtaan elinympäristön säilymiselle. Tutustu videoon Suomen jätehuollon onnistumisista!

Rakentamisen päästötietokanta

 

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut