Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Ekologinen kompensaatio osaksi luontokadon hillitsemistä

Ennallistettua talousmetsää
 

Tiedote 23.9.2021
Luontokadon hillitsemiseksi lajien ja luontotyyppien taantuminen ja uhanalaistumiskehitys tulisi pysäyttää. Ihmisen toiminnan vuoksi menetetään merkittäviä luontoarvoja. Esimerkiksi yhteiskunnallisesti tärkeän infrastruktuurin rakentamista ei aina voi ohjata sinne, missä luonnolle ei aiheutuisi huomattavaa haittaa. Perinteisten suojelumenetelmien rinnalle tarvitaan uusia keinoja kuten ekologinen kompensaatio luonnon monimuotoisuutta turvaamaan. 

Tuore julkaisu esittelee pölyttäjien tilaa Suomessa

Mantukimalainen apilan kukalla
 

Uutinen 22.9.2021
Tänään julkaistu raportti tarjoaa tähän mennessä kattavimman esityksen pölyttäjien tilasta sekä niihin kohdistuvista uhkatekijöistä maassamme. Hyönteisten tarjoama pölytys on tärkeä monien viljelykasvien sekä metsämarjojen sadon kannalta. Lisäksi pölyttäjillä on merkittävä rooli luonnon ekosysteemien toiminnassa.

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusin blogi

 

Eeva Primmer ja Mikael Hildén: Metsien käyttö ja kestävyys tarvitsevat eurooppalaista yhteistyötä

SYKEn tutkimusjohtaja Eeva Primmer ja ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtaja Mikael Hildén pohtivat Ratkaisuja-blogissaan metsästrategiaa: mikä on sen rooli, miten se ohjaa ja mihin se asettuu EU:n, jäsenvaltioiden ja kansainvälisen metsäpolitiikan maastossa? Entä onko Suomella jotain salattavaa?

Uusin uutiskirje

© Matias Myllymaa

CIRCnews - kiertotalouden uutiskirje 3/2021
Olemme tänä syksynä isojen asioiden äärellä. Voimme vähitellen totuttautua vapautuviin rajoituksiin ja ihmisten kohtaamiseen sitä mukaa, kun koronapandemia hiipuu.

Isojen asioiden äärellä ollaan myös jätehuollossa, kun tuore jätelaki saa pian tuekseen uusia asetuksia ja niiden myötä yhä selkeämpiä suuntaviivoja materiaalien kierrätyksen tehostamiselle.

Myös Circwaste-hankkeessa yhteistyö ja vaikuttavuus kasvavat syksyllä entisestään, kun hankkeeseen liittyy mukaan uusi yhteistyökumppani, Kierrätyskeskus.

Isoista ja vähän pienemmistäkin asioista voit lukea lisää syksyn uutiskirjeestämme, kirjoittaa Tuuli Myllymaa, Circwaste-hankkeen projektipäällikkö Suomen ympäristökeskuksesta.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet nostavat länsirannikon jokien vedenkorkeuksia (23.9.) Lue lisää

Ilmastodieetti

 

Ilmastodieetti -laskuri  auttaa sinua tunnistamaan, mistä arjen ilmastokuorma syntyy, ja miten sitä voi pienentää. Laske oma hiilijalanjälkesi!

Uusi julkaisu

 

Kansalaisten tietämys vieraslajeista Suomessa ja Karjalan tasavallassa
Haitalliset vieraslajit uhkaavat luonnon monimuotoisuutta tai siihen liittyviä ekosysteemipalveluita. Raporttiin on koottu  toimenpidesuosituksia ja hyviä kokemuksia haitallisten vieraslajien leviämisen ehkäisyyn ja torjuntaan järjestöille, tutkijoille, viranomaisille ja kansalaisille.

Uusin Policy Brief

 

SYKE Policy Brief: Kestävä tulevaisuus rakennetaan kunnissa
Tulevaisuuden elinvoimainen kunta on kestävyysmurroksen edelläkävijä. Hiilineutraalius, kiertotalous ja luontokadon pysäyttäminen on nivottava kunnan maankäytön suunnitteluun ja kaikkeen toimintaan. Arjen kestävät valinnat on tehtävä kuntalaisille helpoiksi.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Vesijalanjälkilaskuri

 

Arvioi oma vesijalanjälkesi uudella laskurilla (Vesi.fi)
Vesijalanjälkilaskuri havainnollistaa vedenkulutuksen painopisteet ja auttaa vähentämään kulutusta. Laskurin avulla voi selvittää sekä kotona käytetyn veden että tuotteisiin ja palveluihin sisältyvän veden määrää.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut